Dance, dance and sing. This is folklore.

Los Travelleros: Latvia by Bike #6

In this episode we learn to dance masculine Latvian dances and try to understand big choirs happening by joining to the singing crowd. Amount of folk costumes, singers and dancers makes almost dizzy. Fun it was, anyway.

Latvian sing and dance festival is on Unesco intangible heritage list.

Culture quartels, graffities and of course local food and beer; Latvia by Bike #4

Trek continues to Riga. Not by bike, even if the series is called Latvia by Bike. In Riga we avoid tourist masses and ride our bikes to Kalnciema markets and to former states electronics factory. They made famous soviet spy cameras in those buildings many decades ago. Now buildings are now occupied by artists, bars and venues. It looks pretty cozy there. Most famous Latvian celebrity chef Martins Ritins is featuring in this episode.

-tero

Uusi matkaopas: Sankarimatkailija Latvian maakunnissa

Teron kirjoittama tuore matkaopaskirja Latviaan. Los Travelleros suosittelee.

Latviasta tulee syksyllä/talvella myös uusi Los Travelleros -webbisarja, jonka nimi tullee olemaan Baltics by Bike.

Pinkki varis

Uusi suomalainen Latvian matkaopaskirja Sankarimatkailija Latvian maakunnissa kuljettaa pois pääkaupungista syvälle maaseudulle, pikkukaupunkien kallioille ja kukkuloille. Niissäkin on yllättävän paljon mielenkiintoisia matkakohteita ja koettavaa.

Latvia tarjoaa muun muassa kaupunki- ja luontoelämyksiä, keskiajan historiaa, neuvostonostalgiaa ja -erikoisuuksia, liikuntamahdollisuuksia ja loistavia BMX-ratoja. Polkupyöräilyyn ja panimokierroksiin kirjassa annetaan riittävästi tilaa. Paikallinen lähiruoka tarjoaa myös paljon muita kulinaristisia elämyksiä.

Suomalainen matkaopaskirja repussa on helppo suunnistaa kohteisiin julkisilla kulkupeleillä tai omalla ajoneuvolla. Polkupyöräilijöille kirjasta löytyy reittivinkkejä sekä vuokraamoita ja korjaamoiden yhteystietoja. Yöpymismahdollisuuksia on kirjassa runsaasti ilmaisista sissitelttailupaikoista, leirintäalueista  ja vierastaloista loistohotelleihin, joita maaseudultakin yllättäen löytyy. Ravintolat, kahvilat ja muut ruokapaikat mainitaan myös – ja kalastajille onki- ja muut kalastusmahdollisuudet.

Kirjan sivut muualla verkossa:
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Latvianmaakunnissa
GOOGLE+:  https://plus.google.com/u/0/b/103997453491209492616/103997453491209492616/about/p/pub

View original post

Karttalinkki sarjaan Junalla Euroopassa /// Map of series “To the Continent by Train”

Junalla Euroopassa -sarjaa varten kierrettiin tämä reitti. Aikaa kului kolme viikkoa ja lähes joka päivä kuvattiin. Hauskaa oli. Sarjaa oli tarkoitus kuvata vielä yksi jakso lisää Norjassa, mutta aika loppui kesken.

Reitti kulkee Länsi-Euroopassa monille hyvin tutuissa kohteissa. Tiimillemmekin kohtee olivat tuttuja jo entuudestaan. Keskitymme sarjassa etsimään tutuista kohteista uudenlaisia ja kiinnostavia puolia. Mitä mieltä olet, onnistuimmeko siinä?

Videot löytyvät Los Travelleros TV -välilehden takaa.

///

This is the route which we travel in web series To the Continent by train. Trip took three weeks and we filmed every day. Had lot of fun. Aim was to continue still to Norway and film one episode more but unfortunately we didn’t have more time.

Videos with English subtitles you’ll find under Los Travelleros TV tab. If captions are not active switch them on. The button is in lower right corner of the video frame.

The series is filmed in Western Europe, which is quite well known area for many travellers. In the series the purpose was to try to find something new in well known places and focus on travelling itself. What you think, how well we managed to do it?

Mitä InterReilille kannattaa ottaa mukaan?

Kannattaako ottaa rinkka vai matkalaukku? Rinkka kulkee kätevästi mukana pitkilläkin kävelyillä. Pienissä kaupoissa ja ruuhkaisessa julkisessa liikenteessä se on yleensä tiellä. Rinkalla tönityt ihmiset antavat pahaa silmää. Vedettävä matkalaukku kulkee tasaisilla pinnoitteilla kätevästi mukana, mutta kaupunkikävelyt joutuu jättämään kaupunkivaeltajaa lyhyemmiksi. Vaikka kulkisikin saman matkan, perillä ollessaan paidan selkä ei ole läpimärkä.

  • teippiä. Kierrä ilmastointiteippiä esim. vessapaperikartongin ympärille joitain metrejä, ettei tarvitse koko rullaa ottaa mukaan.
  • pari metriä narua. Hostelleissa voi viritellä pienen pyykkinarun omaan huoneeseen.
  • hakaneuloja. Halvan rinkan ensiapu ja pitää housutkin jalassa, jos nappi lentää pisuaariin tai bideehen.
  • palasaippua. Nestesaippuoissa kannat vain juomakelvotonta vettä mukanasi.
  • rahavyö. Helpottaa arvokkaiden papereiden kuten seteleiden, reililipun, pankkikortin ja passin säilyttämisessä.
  • hätäkäteinen. Taloutta ei kannata jättää yhden kortin varaan. Kortit voivat lakata toimimasta, mutta käteinen toimii aina.
  • puhallettava niskatyyny. Pienet päivätorkut iltapäiväjunassa tuntuvat mukavemmilta, jos pää pysyy paikoillaan pienessä sivunojassa. Toimii tyynynä myös telttaillessa.
  • neula ja lankaa. Joku paikka repeää kuitenkin. Jos housut ei repeä haaroista, niin sitten repeää rinkan olkain.
  • linkkari. Viini- tai  olutpullo ja hedelmäsäilyke avautuvat linkkarilla helpommin kuin tahdonvoimalla. Patongille on kiva leikata brietä omalla veitsellä.
  • lusikka-haarukka. Pienellä rahalla matkaavan ruokahuollan kulmakiviä. Pavut tomaattikastikkeessa tai sardiinit on vaikea syödä käsin.
  • makuupussi. Hostelleissa voi säästää pari senttiä, jos ei vuokraa petivaatteita. Telttailijalle pakollinen, kuten myös makuualusta.
  • hyvät kengät. Kävelet kuitenkin paljon, ja miksipä et kävelisi, sillä kävellen tutustuu katujen elämämään parhaiten.
  • luettavaa/musiikkia. Aika ei aina virtaa vuolaana kuin Kymi.
  • muistiinpanovälineet. Saatat tarvita niitä juuri silloin, kun kännykästä on akku loppunut.
  • kosteuspyyhkeet. No, onhan se kiva “pestä” kädet puistossa ennen piknikkiä. Näillä hoitaa myös muita henkilökohtaisen hygienian hätätilanteita.
  • Riippu- tai numerolukko. Hostelleissa on usein lokerot tai häkit, joihin tarvitsee oman lukon.
  • ensiapusetti. Hieman särkylääkettä, Imodiumia ja laastareita. Antibioottinen voide on hyvä lisä itsensä naarmuttajille. Apteekkeja on tosin matkallakin.
  • matkavakuutus. Jos jotain sattuu, ei tarvitse miettiä menisikö lääkäriin. Suosittujen lomakohteiden ja isojen kaupunkien ulkopuolella ei ole sopimuslääkäreitä, joten ensin joutuu maksamaan itse lääkärin ja vakuutusyhtiö maksaa takaisin, kun tekee korvaushakemuksen. Hakemuksen voi tehdä heti matkalla, ja rahatkin tulee nykyään muutamassa päivässä.

Muista: Vaatteita voi pestä matkalla. Monissa hostelleissa on peukone tai kaupungilta voi etsiä edullisen pesulan. Pakkaa siis mahdollisimman vähän.